Mamma

Idag fyller världens bästa mamma år. Önskar att jag kunna vara hemma och krama om henne men jag får vänta i 7 dagar till. Så grattis på födelsedagen mamma. Älskar dig ♥


Bjuder på en gammal bild men hoppas det är okej mamma :) ♥


Mord

I dagens tidning här i Jamaica kan du läsa hur många som har blivit mördade. Så varje dag är det en ny siffra. I dagens tidning stog det att på 117dagar har 522st blivit mördade. Dags att göra någonting åt saken ? Förhoppningsvis så försöker dom redan göra någonting åt saken och skriver detta i tidningen för att göra folk uppmärksammad på hur stor siffran är. Och då är det bara Jamaicaner som skjuter jamaicaner, det hade kanske varit mer förstårligt om Jamaica varit i krig med något annat land. Dag 114 på detta år stod det att 508st hade blivit mördade så det innebär att 14st mist sitt liv på två dagar. Hade ön varit större hade kanske siffrorna varit mer okej men nu ä Jamaica ett litet land. Och nu är det bara mord som dom skriver ut i tidningarna och sen finns det ju 100 olika andra anledningar som folk dör utav. En liten tankeställare.

Babygrupp

Idag är det onsdag och det innebär att det har varit babygrupp igen. Och denna gång så var vi här hemma, det är nog andra eller tredje gången sen jag kom hit. Men det är trevligt :) Jag kände att jag bara satt på golvet och visste inte vart jag skulle kolla eller vem jag skulle lyssna på. För det är verkligen full fart hela tiden och barn åt alla håll. Annars så har det varit en lugn vecka det har inte alls hänt så mycket. Vi har varit och handla lite som vi ska ha med oss hem, jag börjar bli lite orolig hur jag ska lyckas få med mig allt hem. Inte för att jag har köpt så mycket men tillräckligt för att det ska bli för tungt kan jag tänka mig ;) Jag längtar tills på lördag då jag och dom andra svenskarna ska kolla på när Usain Bolt tävlar här i Jamaica + många andra duktigt friidrottare. Det ska bli riktigt roligt.
 


11 dagar

Nu har det gått ännu en helg. Shit vad tiden går fort alltså. I morgon börjar min sista hela vecka här nere innan jag åker hem mot Sverige och verkligheten. Så snart är min tid som Aupair i Jamaica slut. Får skriva mer om det vid ett senare tillfälle och sammanfatta lite om dom här 4 underbara månaderna. Förlåt för min bloggsvacka men det är så mycket annat just nu och jag känner att jag vill ta vara på tiden. Helgen har i alla fall varit bra i går var jag hos dom andra svenskarna, dom bjöd på jätte super god mat som var köttfärslimpa med potatismos och brunsås :) mm riktigt gott. Sen satt vi och disskuterade en massa men det var kul ;) haha! väldigt intressant faktiskt. Just nu är jag barnvakt åt Linnea och hon somnade på ungefär 5 minuter.
Så det blev en jätte lugn kväll.


04.00

Ja den första Maj ska jag och kolla på när den här killen tävlar här i Jamaica, kan ju bli riktigt nice alltså ;) Längtar riktigt mycket, nått jag ser fram emot. Nått jag inte längtar lika mycket efter är att veta att jag ska kliva upp ca 04.00 i natt eller i morgon bitte eller vad man nu ska kalla det. För det är nämligen så att jag ska hjälpa Calle med att dela ut vatten till massa löpare. Det finns en löpklubb här i Kingston som alltid anordnar löprundor på lördagsmorgonen och i morgon ska jag hjälpa till. Och eftersom det är så varmt här nere så börjar dom att springa kl 05.00 på morgonen som enligt mig är heeelt galet. Så jag är snäll och ställer upp som volontär hehe. I morgon på kvällen är jag bjuden ut till Universitetet på middag hos svenskarna. Så det ska bli roligt att se hur dom bor och har det :) Ne nu ska jag ladda inför några timmars sömn. Godnatt.



Usain Bolt


Busfrö

Nu gäller det att hålla koll på denna busfia



Andreas

Grattis på födelsedagen bror (:
Saknar dig mycket.



Tv

Idag har jag verkligen inte gjort någonting känns det som, förutom att varit ute och sprungit nu på kvällskvisten. Men det var verkligen välbehövligt att ta en dag i soffan och bara slappa. ♥ Så idag har det varit en äkta söndag och jag älskar verkligen söndagar. Helgen har varit väldigt lugn eller igår kväll bjöd vi över dom andra svenskarna hit på middag och det var väldigt trevligt. Jag var verkligen i behov av lite umgänge :) Men i morgon är det som sagt måndag och då är väl allting som vanligt igen. Jag och Verena ska gå igenom alla mina bilder som jag har knäppt här nere och det kan ju ta en evighet. Men såklart så är hon intresserad av att ha alla och göra ett fotoalbum till Linneas mor och far föräldrar (; Ne nu ska jag gå ner och kika på film. Förresten så hittade jag en jätte gammal bild på mig som jag tänkte bjuda på haha.
En bild brukar säga mer än tusen ord men bilden får mig att tro att jag engång i tiden har varit fjortis men det kan verkligen inte stämma haha. Det förnekar jag! 



Godnatt


Promenad

Jag och Verena tog en promenad på golfbanan igår, kika in all Mango som växer där. Underbart. Tänk när dom blir mogna vad fint det kommer att vara dock kommer dom vara borta på en dag för det går alltid runt Jamaicaner på golfbanan som plockar ner dom så fort dom börjat gulna men jag tycker dom är jätte fina (: Några av träden verkar ha gjort höst här nere så marken var alldeles guul.


Jordbävning

För två dagar sen hade vi en jordbävning här i Jamaica och det var hur läskigt som helst inte för att den var så stor men min plus steg jätte fort och jag kände verkligen hur allting skakade. Jag tror att den var ca 3.2. Det var första gången jag kände av en jordbävning, jag fick lite smått panik om jag ska vara ärlig haha speciellt när jag var ensam hemma och inte riktigt visste om det var allt eller om det skulle komma mer. Men det gjorde det ju som tur var inte så det var ingen fara :) Ingenting verkar ha blivit förstört och det är ju bra.

Yoji

Jag glömde kanske säga att jag träffade denna coolning med när jag var i Miami. Om vi säger så här, vi gör allting kortfattat och säger att han va lugn, öppen, pratglad och häftig på nå vis. Kanske kan göra historian längre en annan dag ;) En bra dag om vi säger så.


Visst är vi snygga tillsammans ;)
Miami inc ♥


Miami

Jag har haft en underbar och oförglömlig tid i Miami. Av alla platser jag har besökt så måste jag nog säga att Miami är den plats där jag trivts bäst. Jag vet att jag måste åka tillbaka dit och stanna en längre tid. Det var stort med mycket folk men ändå lugn och säkert på nå vis. Det finns allting där som jag behöver ha det var en plats för mig. Det finns allt i shoppingväg, du har den enorma stranden, du har vädret (jag hade regn) ;) men aa haha, trevliga människor, fester, uteserveringar, billigt, dyrt ja listan kan göras lång men a allt är bra. Sen måste jag tacka Mark som jag träffade där nere som tog sig tid att visa mig runt och göra mig sällskap. Han är riktigt snäll och tack för det, det gillar vi. Beskriver allting lite bättre vid ett senare tillfälle när jag är piggare. Nu är jag tillbaka i Kingston och det känns bra det med.


Tillbaka


Önska mig lycka till!

Nu säger jag hejdå till Kingston och Jamaica och säger i stället hej till USA och Miami :D Shiit nu är det nära, jag måste strax gå och lägga mig för jag ska kliva upp kl 04.00 för kl 04.30 kommer taxin och hämtar mig. Alltså jag känner mig som en 5åring som ska få gå till en godisfabrik eller nå för jag ser verkligen fram emot den här resan. Jag vet inte riktigt varför men jag har en bra känsla i magen :) Tyvärr så tänker jag lämna kvar min dator här i Kingston för det känns onödigt att släpa med sig den, så nu kommer det att bli lite tomt några dagar här på bloggen. Men när jag kommer tillbaka så kommer jag ha massvis med bilder att visa och det ser jag fram emot ;) haha. Ha det så bra nu så hörs vi när jag kommer tillbaka, om jag inte springer över en dator i Miami det vet man ju aldrig. Kvällen avslutas med lite Engmans kapell ♥ kärlek.


Bjuder på mes bilden men ungefär så här glad är jag nu ;)


Bra dag

Idag har vi hunnit med ganska mycket faktiskt, bland annat har vi varit och hämtat mina flygbiljetter till Miami och sen har vi skrivit ut boknings numret till hotellet. Så just nu är jag rätt lugn inför resan. Eller jag är cool lugn för jag vet att jag kommer att få det hur bra som helst. Kan nog inte bli så mycket annat. Vi har även hunnit med att handla.
Just nu är jag och Linnea ensamma hemma för jag har skickat iväg Verena och Calle. Nejdå men jag erbjöd mig att sitta lite barnvakt ikväll så att dom kunna gå ut och få lite tid för sig själva. För snart åker ju jag bort ett par dagar och jag tänkte att dom borde passa på. Linnea har precis somnat men det tog längre tid än vanligt för henne att somna in.


Godnatt från mig och Linnea :)


Max

Idag har jag blivit faster igen och de får mig att längtas hem. Ett stort Grattis till Andreas och Sofie, hoppas allt är bra med er :) Åh jag blev så glad när jag såg att jag hade fått ett mms av bror. Då förstod jag genast att den lille Max hade kommit världen. PUSS PÅ ER ♥   



Andreas och Steffo


Vattenbrist

Här i Jamaica händer det inte så mycket nytt. Kan dock berätta att landet är i stort behov av vatten så om det skulle kunna komma mängder med regn för en liten tid så skulle vi vara lyckliga. Det låter som det är den västa torkan på 20 år så vattenbrisen börjar bli extrem. Vi är faktiskt lyckligt lottade för vi har en egen vattentank så när dom stänger av vattnet så kan vi fortfarande använda från tanken a så länge som den räcker vill säga. Men dom stänger av det andra vattnet 12 timmar om dygnet just nu tror jag. Och när det är slut så innebär det inge mer dusch eller nytvättade kläder m.m. Det är väldigt många speciellt här i Kingston som är helt utan vatten.


Godnatt!


Treasure beach


Skiljer sig från dom vita stränderna här i Jamaica, men ändå så härligt


Jamaica


Ser ni vad fint havet och himlen går ihop ?


Getter

Nu har jag försökt allt för länge att ladda upp bilder men eftersom inte internet anslutningen är den bästa här i treasure beach så blir det inga bilder idag. Plus att snart är batteriet slut i datorn, men jag har verkligen ingen ork till att gå in och sätta i laddaren. För just nu sitter jag ute på balkongen och bara njuter av den varma kvällen. Tänk om man alltid fick ha sådana här varma och sköna kvällar (i sveriga alltså) för här i Jamaica är det gott om dom hehe. Annars så har jag haft en bra dag. Jag har inte gjort vidare värst mycket faktiskt mest solat och badat. Tog hand om Linnea ca 2 timmar mitt på dagen men hon sov ca 40 minuter av den tiden så det har varit lugnt. Jacob och Calle har varit hjältar idag för dom hjälpte en get som hade fastnat i ett stängsel ;) Jag har kommit på en sak, jag tror att man kan lära en get att prata ? helt seriöst ? Getterna här låter som gråtande barn för när Linnea sover så tror vi alltid att det är hon som har vaknat men i själva fallet så är det bara en av getterna som står utan för och skriker. Jaja i morgon åker vi tillbaka till Kingston och då kommer allting bli som vanligt igen. Kommer att sakna det lugna och sköna treasure beach och den varma poolen. Men om 5 dagar åker jag till Miami och det ser jag verkligen fram emot.

Livet leker

Snart är även den här lördagen förbi. Jag har nästan solat hela dagen och bara njutit av Treasure beach. Vattnet är så himla varmt och skönt. Livet lekar verkligen dagar som denna. Fick dock sms av Britta som gjorde att jag fick världens längtan efter henne, men oj va kul vi ska ha i sommar :) Och nu är de bara 5 veckor innan ja kommer hem. Läskigt fort tiden har gått kan jag lova. Just nu har jag myst ner mig i en hängmatta som jag hittade, inte helt fel det heller.


Glad Påsk


Treasure beach

Ja just nu ligger jag i min säng i Treasure beach här i Jamaica. Jag fick veta typ igår att vi hade hyrt ett hus här och skulle iväg på en liten weekend. Men det är alltid trevligt med överraskningar och lite och sol och bad :) Så i helgen är vi inte hemma i Kingston. Fast det är hur bra som helst för vi har i princip inge vatten där så vi kan knappt duscha. Hm så vi hoppas att det ordnar upp sig snart. Idag har jag inte hunnit med allt för mycket. Det tog oss ca 2,5timmar att åka hit och sen har vi bara hunnit med att ta ett dopp i poolen och ätit en jättegod middag. Eller nu efter middagen har vi suttit och spelat kort och vinnaren blev självklart jag ;) så KUNG! Österrikarna som är här nu är hur trevliga som helst så det är kul att umgås med dom.
 

 

Bobban

Ja idag har jag och två Österrikare varit och hälsat på hos Bobban. Nu har jag varit här i Kingston i snart 3 månader och jag har inte varit på Bob Marley museumet fören idag. Men nu äntligen kom jag dit. Det var riktigt trevligt där fatiskt :) Vi gick en guidadtur så nu kan jag allting om honom, visste ni att han har tolv barn ? Det hade jag faktiskt inte en aning om. I ett av rummen var det massa olika tidningsklipp som han var med i och där hittade jag två gamla tidningsklipp från Svenska dagbladet och från Dagens nyheter, så allting stod självlart på svenska så det var lite roligt :) Det är värt att se om ni har vägarna förbi Jamaica och Kingston ;)


Här är Bob Marleys gamla bil ;)


Tyvärr får man inte ta några bilder från insidan. 


Alice in Wonderland

Nu har jag precis kommit hem efter att ha sett Alice i underlandet. Jag hade absolut inga höga förväntningar på filmen innan för jag tycker att folk har varit lite skeptiska men jag måste ju säga at jag älskade den :) Jag tyckte att den var riktigt bra. Den är väldigt speciell och annorlunda men vad kan de annars vara när Johnny Depp är med. Ja men jag vill verkligen rekommendera filmen. Helt klart sevärd :) Jag har även kommit på att jag gillar Kingston mer och mer. Förut var jag mer "rädd" och allting kändes så "farligt" och jag var mer osäker på engelskan så nu när jag inte tänker så längre känns allting mycket friare och roligare. Självklart är jag försiktig. Fast jag känner att testar man inte så får man ingenting veta. En bra film och en bra kväll.



RSS 2.0