Modevisning


(bilden har ingenting med inlägget att göra, ^^)

oj vilken dag, jag har nog aldrig varit så nervös i hela mitt "långa" liv. Shiit jag hade verkligen hjärtat i halsgropen. Men jag måste tillägga att jag hade grymt kul och skulle gärna göra om det :D shit det var verkligen roligt nu i efterhand när jag kan tänka tillbaka på det. Och ni som inte förstår vad jag pratar om så är det om modevisningen idag. Tack för att jag fick vara med :) Hoppas att ja inte skämde ut mig allt för mycket, men det bjuder jag på i sådana fall. Jag hoppas på några bilder snart men det kan ta några dagar.

Efter skolan så blev det städning 5timmar. och nu ligger jag hemma med Pocke :) <3

Nervös



Tisdag
, och det innebär skola och träning. Jag började kl 8 och gick till kl 2 så det var en ganska så lämplig dag faktiskt. Efter skolan så stack jag hem till lägenheten och tog mig en liten tupplur innan jag skulle tillbaka till skolan på genrep. För i morgon ska lilla jag gå som "modell" på skolan. Elina och hennes kompisar har som projektarbete att göra egna kläder och sen ha en modevisning, och då ska jag ställa upp som en av "modellerna" väldigt spännande kan jag säga men jag är så sjuuukt nervös nu :( men aa det ska nog gå bra. Jag kan väl inte mer än skämma ut mig ? eller ? Så i morgon ska det bli en rolig dag hoppas jag på, sen efter skolan så ska jag tyvärr städa och det är ju inte lika roligt om vi säger så men det behövs ju det med. Sist när vi hade match så knäppte vi ett "lagfoto" (fattas väldigt många) Men har har vi en del av det ny skapade Delsbo-Näsviken :)

Har lite funderingar om vad som händer på torsdag... Gratulera mamma ska jag såklart göra men det vore ju roligt att göra någonting mer också på kvällen liksom, men ska troligtvis iaf vara med Britta och det brukar ju alltid sluta bra :)

Skola

Det har inte hänt så mkt i mitt liv idag, mer än att skolan har börjat igen. Så nu är alltig som vanligt. Alltså plugg! Var på Dackås en sväng med Markus efter skolan så vi satt där och snackade lite. Blev sjukt sugen på att åka tillbaka till Colombia igen, fy vad jag saknar den tiden. Och ja ? vad hände i kväll då ? Inte mycket skulle jag tro det blir nog bara att jag ligger hemma och pluggar lite.

Mysig kväll

Mysig kväll igår ♥

Det blev en lyckad kväll igår, först var jag, Agnes, Britta, Carl, Peder och Niklas hemma hos mig ett tag. Vi typ satt bara och pratade och hade de mysigt. Sen gick jag, Britta, Carl och Peder ner mot Stadt. Vi gick in där runt halv 11 och stannade inne tills kl 11. Då gick vi vidare till en kille och satte oss där ett tag. Jag, Carl och Peder la oss på taket och kikade på stjärnorna det var verkligen mysigt :) varmt och skönt var det med. Sen runt 12 gick vi tillbaka till Stadt och var där resten av kvällen.


Jag och Britta prövade glasögon ^^


Carl och jag :)

Underbar dag

Vilket underbart väder!

Idag har jag njutit av det underbaa vädret med Britta och Agnes, vi har även hunnit med vårstädning i min lägenhet. Tänk att man kan ha sådana underbara kusiner som hjälper en med det :) Tog ut alla saker och ruskade alla mattor, dammat överallt, dammsugit och skurat. Även all disk är borta nu.. så det är jätte fint i min lägenhet. Och ny färgat hår har jag och Britta med så nu är vi fina i håret igen. Och ikväll blir det utgång och stadt :)

Älskar er Britta och Agnes ♥


Soooooool

Soooooool.

Igår jobbade jag min sista dag. Det gick bra men var lite sorgligt. Efter jobbet så stack jag till Delsbo och hem till Anton. Där var de massa folk som grillade, jag fick smaka lika av Linn och det var gott. Sen lekte vi lite lekar och de blev en rolig eftermiddag. Tack Anton för att jag fick komma :)


Martin :)


När vi lekte lekar :)

vårvårvår

Är det bara jag som kände solen idag ?
Är det bara jag som kände värmen idag ?
Är det bara jag som känner lycka för att våren äntligen är här.
Ja hjärtligt välkommen till Hudiksvall ♥ Du är efterlängtad!


Ja idag blev det verkligen en lång dag och ännu är den inte slut. Klev upp runt kl 6 för jag skulle vara på sjukhuset kl 7. Jobbade till kl 4 men jag hade tur och fick slutade kvart i, och då sprang jag ner till cykeln och hoppasde på den för kl 4 skulle jag vara på "House of Martens" och städa. Och där blev jag tills kl 9 ungefär. Men nu ligger jag äntligen hemma i min sköna säng och vilar upp mig lite :) Joakim ringde nyss och då blev jag glad i magen.
I morgon jobbar jag min sista dag på sjukhuset, det är faktiskt lite sorgligt för det är nu man har börjat komma in i hur allting fungerar där och då är det slut, men a jag kanske hämnar där någon mer gång senare i livet, vem vet ? :) Sen i morgon på kvällen bjöd Anna hem mig till Anton på grillning och lite lekar :) så jag ska troligtvis dit, och det ska bli roligt.
Ne skriver mer i morgon för nu är det dags att få lite skönhetssömn. Godnatt!

trött

Det är redan onsdag och det var ett par dagar sen jag skrev. Men det har varit så mycket den här veckan och jag har varit så trött. Jag vet inte riktigt om jag har så mycket att skriva, har praktiserat i tre dagar nu och har två stycken kvar innan skolan börjar. Det är faktiskt riktigt trevligt på sjukhuset jag trivs bra på avdelning 19. Men i morgon blir det en jobbig dag jag börjar på sjukhuset kl 7 och slutar kl 4 sen blir det till att hoppa på cykeln för då börjar städningen kl 4 till halv 10. Så jag har en känsla av att den dagen kommer bli väldigt låååång :( Det märks att jag är trött och lite less nu för det blir mest negativa saker som skrivs. Jag skriver en annan dag när jag är lite piggare istället.
Godnatt!

Himlen är oskyldigt blå

Himlen är oskyldigt blå
som ögon när barnen är små
Att regndroppar faller som tårarna gör
Det rår inte stjärnorna för.
Äskling jag vet hur det känns
När broar till tryggheten bränns
Fast tiden har jagat oss in i en vrå
Himlen så oskyldigt blå

Grattis Andreas



I morse när jag kom hem låg Britta hemma hos mig, :) Hon hade lite ont i huvudet men jag vet inte riktigt vad det berodde på haha. Vi satt i min säng ett par timmar och sen gick vi till Robertos och åt lite. Senare följde jag med min bror till Zeb, Steffo och Tuvali och myste lite med dem. Det är så synd om Steffo som inte kan springa omkring längre pågrund av sitt gipsade ben. Men han var verkligen jätte duktig och verkade acceptera situationen bra :)

Ska även säga Grattis till min bror Andreas som fyller år i dag, Grattis ♥


Heldag med fotbollen

Dagen började med att jag blev upp hämtad för att åka till Bergsjö på DM match. Matchen gick inte riktigt som planerad efter en förlust med 2-1. Jag kan ju meddela att vi hade typ hela matchen och att vi värd att vinna. Men tyvärr hade vi världens sämsta domare, och a det finns inte så mkt mer att säga. (Förlåt Johan jag menade inte dig ^^)

Efter matchen åkte jag hem till lägenheten och packade ihop lite saker för att senare åka mot ölsund där vi skulle ha en helkväll med fotbollen :) Vi började kvällen med en femkamp först dela vi in oss i 6 lag, alla skulle ha ett lag namn och en hejjarramsa. Första grenen var stövelkastning, kan ju med stolthet säga att mitt lag vann. Andra grenen var "gemensam" skidåkning och a vi vann även den :P Sen tredje grenen var luftgevär och den vann vi med. Den fjärdegrenen var att blåsa pil och den vet jag inte riktigt vem som vann men vi kom i alla fall bland de två främsta men minns inte om vi vann eller hur det var och sen den sista men inte den minsta grenen var karaoke och den bjöd vi mest på, så om alla är lite logisk och plockar fram sitt mattesnille så kan ni nog räkna ut att mitt lag vann :D Weiii! Vi vann fyra fina olika priser som var väldigt fina.



Senare på kvällen efter att vi hade tävlat klart och ätit god mat hade vi en underbart mysig kväll :) Vi badade utekar och pratade de flesta badade även i sjön,  och vissa bastade. Efter de så satt vi och spelade kort och sen kröp vi ner i våra sovsäckar. Det blev en lyckad kväll, så tack Näsviken och Delsbo :)



Camilla och Agnes ni är helt underbara :D ♥

Orättvist!

Tänker på dig Sandra och på alla i din närhet ♥ att olyckan kan vara så nära är så overkligt. Som jag har sagt 1000 gånger förr så är denna värld så himla orättvis! En sak vet jag och det är att du kommer få träffa världens finaste människa där uppe och det är Johan, hoppas ni får en fin tid tillsammans och ni ska veta att vi här nere tänker på er!

Projektredovisning


Ellen och Jag med colombianska barn

Idag
har jag varit med SötJocke, kl 3 åkte jag in till stan för idag är det torsdag och det innebär städning på
"House of Martens" men det blev bara 2 timmars städning idag så jag ska städa 3 timmar till i morgon. Efter städningen så kom Markus hem till mig och vi gick igenom våran powerpoint redovisning som vi har om Colombia. För ikväll har vi haft projektredovisning för Lions. Det började med att vi blev bjuden på "middag" kycklingsoppa med bröd. Sen efter den så redovisade vi, det gick faktiskt ganska bra de verkade nöjda i alla fall och det är huvudsaken.

Igår var jag också med Joakim hela förmiddagen, vi låg bara i sängen och tog de lugnt :) Senare på efter middagen åkte jag och Agnes in till stan och tränade fotboll eller a jag tränade och Agnes tittade på för hon har ont i sina revben. Efter träningen blev det lite brottom för då skulle jag tillbaka till Delsbo för att göra mig i ordning inför Bockarna. Jag åkte hem till Evelina och sen gick vi till Annica. Det blev en kanon kväll inne på bockarna enligt mig de var verkigen roligt där, många välkända ansikten. Ska jag vara lite negativ så är det nog musiken som jag tänker klaga på för den var inte bra!

Steffo

Tänker på dig Steffo som har brytit benet ♥

Dagarna går så fort

Idag så har jag pluggat i princip hela dagen, det är inte allt för roligt om vi säger så men det är väldigt nödvändigt. Det vore skönt att få lite gjort nu innan skolan börjar igen. Så jag slipper sitta där med massa arbeten i slutet och vara jätte stressad. Men nu ska jag snart åka till mamma och lämna henne bilen, och sen ska jag ner på bjuåkers grusplan och kika på när Bjuråker möter Delsbo.

I måndags var jag med Joakim hela dagen, vi låg typ bara i sägen och kikade på film för båda var rätt så trött. Senare på kvällen hade både jag och han träning, så kl halv 7 hämtade jag Agnes hemma hos Camilla och vi drog mot Näsviken och tränade lite fotboll. Det gick väl rättså bra även fast konditionen tryter och jag hostar en massa :) Fick även veta att vi har match nu på lördag och  sen efter den ska vi träffas hela fotbolls laget och sova i militärtält och typ bada kar eller vad dom nu sa. Så vi hoppas på att det blir trevligt!

I söndags var jag tre timmar med Andreas och barnen och de kändes bra. Det var verkigen full fart på både Zeb och Steffo men det är förstårligt att de blir glad när de får vara med Andreas.
Efter att varit med dem så åkte jag hem till mamma i Norrbo och träffade lite folk, bl.a. mormor och morfar var där och åt middag. Det blir tyvärr inte allt för ofta jag träffar dem men det är lika kul varje gång, sen skjutasde jag hem dem till strömbacka igen :) När jag kom hem igen så ringde Gustav och Ante och örsade om att jag skulle till Delsbo och följa dem på bygdegårn en sväng så då blev de till att åka till Delsbo och vara lite social :) sen slutade natten hemma hos min älskade Joakim ♥




Påsk

Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår.
Barnen de plocka små sipporna glatt, rusa sen hem under rop och skratt.
Mor, nu är våren kommen, mor
Nu får vi gå utan strumpor och skor.

Blåsippor ute i backarna stå, varken skor eller strumpor på.
Mor i stugan, hon säjer så: Blåsippor aldrig snuva få.
Än fä ni gå med strumpor och skor, än är det vinter kvar, säjer mor.


Ja nu är våren verkligen på väg, jag vågar inte skriva att den är här för då vaknar jag väl i morgon av att det snöar. Vädret i påsk har varit helt underbart, sol sol sol och det klagar jag inte på, men jag tänker inte bli lurad av solen. Jag ska försöka att behålla jackan på några veckor till så jag inte blir förkyld, det är så lätt att bli lurad till att klä av sig nu men det är bara solen som är varm.

Min påsk har varit bra, nu snart ska jag snart åka in till Hudik för att träffa Andreas och barnen och de ska bli underbart. Ska ta med min kameran och hoppas på några nya fina kort :)


Långfredag

Inatt sov jag hos Britta, och idag har vi suttit ute på sjön hela dagen :) Det var verkligen skönt ute idag, strålande sol och trevliga människor. Vi började med att sitta på masbosjön några timmar senare gick vi över till Strömbackasjön och satt där resten av dagen. Förhoppningsvis har solen gett mig några nya fräknar på näsan hehe, ikväll vet jag inte vad som händer, har världens beslutsångest!


Ebba, Britta och Frida njuter av solen :)


Frida och Britta <3


underbart, strömbackasjön!


Förtidigt födda barn

I Sverige föds cirka fyra procent av barnen för tidigt. Det innebär att nästan vart tjugonde barn föds före den 38:e graviditetsveckan och väger mindre än 2 500 gram. Många av dessa barn föds när nästan hälften av den normala graviditeten återstår. Eftersom barnets organ inte är färdigutvecklade finns det risker, men tack vare en sjukvård som hela tiden förbättras överlever fler barn. Allt fler barn klarar sig också från skador. Det går inte alltid att förklara varför barn föds för tidigt, men det finns kända orsaker. Barnet måste få hjälp med i princip alla livsviktiga funktioner den första tiden efter förlossningen.


Nu är jag inne på min andra vecka på barn kliniken, och det är ungefär sånt där jag har fått hjälpa till med. Jag har mest jobbet inne på Neo där de förtidigt födda barnen är, men jag har även varit ute lite med de större barnen. Det är många saker jag får lära mig som jag tidigare aldrig har tänkt på. Det är väldigt intressant :)

Idag innan jobbet har jag varit hos frisören och fixa håret lite, vi pratade även om baluppsättningen och jag tror det kan bli jätte bra :) Så nu längtar jag ännu mer efter balen och studenten! Emelie berätta idag att jag måste till skolan den här veckan och pröva om jag kan ha min studentmössa med så jag måste ta mig dit nått den här veckan. Men jag hoppas verkligen att den passar.


Helg

Lördagen:
Den tillbringade jag hemma hos Elina i Fedriksfors. Hon hade ett lite kalas eftersom hon nästan nyss fyllt 20 år,:)
Så grattis till dig gumman. Det var kul att umgås med dig, för det blir ju inte allt för ofta. Många ur min underbara familj var där och jag blir så lycklig när vi är tillsammans. Alve, Liam och Rasmus var några av de som var där och er träffar man allt för sällan. Senare på kvällen åkte jag och Ida Nordgren till Hudik och gick in på Stadt, tyvärr blev inte kvällen så lång som planerad. Jag gick hem runt 12 tiden för då kom Joakim till Hudik men fick iaf sova med honom den natten.


Alve har blivit så stor :)


Bror min och Liam, älskar den här bilden :)

Söndag:
Det är nog den längsta söndagen i hela mitt liv. Först vaknade jag och Joakim vid 11 tiden. Vi vandrade upp till min bror och hämtade lite saker som jag hade lämnat i hans bil. Sen runt halv 1 åkte han hem till Delsbo, och då la jag mig och vila en stund. Kvart i 4 kom SötCamilla och hämtade mig för då var det dax att lira lite fotboll. Så vi stack till Glysis och förlorade mot Ljusdal med 3-0, men det gör inte så mycket för det var bara en träningsmatch men i sommar när de gäller då kommer vi att vinna ;) Kom hem från matchen strax efter kl 7, då duschade jag och la mig i sängen för att försökta vila lite. Kl halv 9 gick jag till sjukhuset för då var det tid för att börja jobba, så nu har jag jobbat min första natt i hela mitt liv. Det gick faktiskt väldigt bra men jag kände att tröttheten började komma runt halv 6 tiden, men då var det inte länge kvar. Jobbade till kl halv 8 på morgonen men de blev en bra natt :)

Skön fredag

En vänskap kan kännas mysig och trygg och en annan kan kännas jobbig och krävande.
För vissa är det en självklarhet att ha kompisar medan andra inte tycker att de har några.

Den här kvällen har jag tillbringat med 4 underbara människor som verkligen betyder mycket för mig.
Det är Britta, Agnes, Jimmy och Anders :) Vi har ätit tacos och kollat på film en skön fredag.


Vårkänslor

Nu ska du höra nånting som jag vill tala om,

jag såg en lärka nyss, och det var våren som kom.

Nu är våren kommen,

nu är våren kommen,
alla lärkor börjar drilla då, just då.

Vårens eldar brinna,

vårens bäckar rinna,

vårens kvällar är så blå så blå så blå.


Nu saknar jag solen och värmen, det är på tiden att våren kommer till oss.

Torsdag

Inatt har min älskade Joakim sovit hos mig, inte varje natt man får somna och vakna med han bredvid sig. Underbart. En stund efter att han åkt till skolan gick jag ner på stan och täffade min bror, vi åt lite lunch och pratade. Alltid lika trevligt att träffa dig :) Har även hunnit med att träffa min efterlängtade vän Anders, vi tog en fika på Jambo och pratade lite skit, fy det var verkligen längesen sist. Nu får vi inte vänta så länge mellan gångerna vi träffas.
Nu är jag hemma älskade Friggesud igen efter en kväll med 5 timmar städning


Bilden är på mig och min älskade Colombianska hund, fick hunden av en kille när jag var nere i Colombia,  han heter Mateo, så nu har jag tagit den här bilden för att jag tänkte skicka en bild till honom och visa att jag och hunden lever kvar här hemma i Sverige :) Saknar verkligen tiden i Colombia, den är helt oförglömlig..


Ledig

Två dagar avklarade på sjukan, och idag var jag ledig :) Ska erkänna att jag även är ledig torsdag, fredag, lördag. Så nu blir det en lång och skön helg hihi. Men på söndag ska jag jobba min första natt i hela mitt liv så vi får väl se hur det går, men jag tror nog att det ska fungera bra. Fast jag är väldigt kvälls trött.

Idag
på min lediga dag har jag hunnit med att vaxa bena, jag har även varit en sväng till Delsbo och kolla på mönster till balklänningen så nu är det bestämt. Efter det så åkte jag och mamma in till stan och köpte tyg+foder till klänningen. Så nu är i prencip bara att börja sy klänningen, jippi den kommer bli så himla fiin :) så nu längtar jag sjukt mkt till studenten och till balen. Kan ju även avslöja att studentklänningen är fixad :)

Senare idag så åkte jag, mamma och andreas ut till hög och träffade småttingarna, men måste nog börja inse nu att dom inte är så himla små längre :( Och det känns lite jobbigt att inse. Men Tuvis kommer vara liten några år till iaf. Det var skönt att få träffa dem idag efter en månads saknad, blir alltid lik glad i magen.


Zeb , Tuvali och Andreas <3


Tuvali

RSS 2.0