Sovmorgon

Sovmorgon. Idag var jag ledig så jag passade på att få sova ut lite. Sov till kl 11 och sen gjorde jag mig i ordning och städade lite innan jag tog en promenad ner till stan i det underbara vårvädret. Solen var väldigt varm och skön :) Känns skönt att värmen är på väg tillbaka, såklart kan det dröja några veckor till men det är skönt att solen tittar fram ibland. När jag kom er på stan träffade jag Joakim och Jörgen, vi gick runt lite innan pappa kom och hämtade oss. Så nu sitter jag hemma i Friggesund och ska snart åka till Delsbo. Sen ska jag vidare till Ljusdal för Joakim ska spela nattcup där. Och då ska jag passa på att träffa Stina, för det var verkligen längesen jag umgick med henne :)

Lov

Looov, Nu är det äntligen lov.

Ja då ska man inte gå i skolan på 8veckor då, och de ska blir väldigt skönt. För nu först tänker jag ha lov en vecka, sen nästa lördag så åker jag ner till England och praktiserar där i 3 veckor. Och när jag kommer hem återstår 3 veckors praktik på sjukhuset avd 19, barnkliniken. Efter de 3 veckorna så är det en vecka lov igen. Fast jag får lite panik när jag tänker på det för snart är skolan slut och då får man aldrig mer gå dit så jag skulle nästan vilja ta vara på den tid som är kvar, inte själva plugget då såklart men allt annat.


Idag: Blev en väldigt klassisk Torsdag, började skolan kl 8 då vi hade religion sen blev de lite matte, jag slutade runt kl 11 och då åkte jag hem till lägenheten. Somnade ca 3 timmar innan jag stack iväg och städade. Så nu har jag nästan precis kommit hem och tänker nog sova igen snart. För i morgon ska jag fixa några saker på stan och sen vara chaffis till Joakim för han ska spela nattcup i Ljusdal. Så jag ska köra honom dit och sen även hämta honom där på natten.


Igår: Gick jag i skolan som vanligt sen efter den så träffade jag SötCamilla som kom till mig. Vi gick till Robertos och åt lite mat, jag tog en tacotallrik medan Camilla åt en grekisk sallad. För idag skulle vi ha våran första träning med Näsviken. Det gick bra och var väldigt roligt. Lite svårt att komma ihåg alla namnen men de komme väl med tiden skulle jag tro hehe. Efter träningen gick jag hem till min bror Andreas och satt där och pratade med han och kusin Anton. Väldigt trevligt. Sen umgicks jag med Andreas hela kvällen och natten och vi hade det väldigt kul faktiskt :)

Måste bara tillägga att han betyder enormt mycket för mig.


Skolan

Måndag och det brukar innebära en dryg skoldag. Men den gick faktiskt bättre än vad jag trodde. Först hade jag en timme matte och sen nästan 6 timmar med omvårdnad. Det bukar vara riktigt dryg men som sagt idag gick det bra. För idag fick vi lära oss HLR på barn och det kändes väldigt nyttigt. Jag hoppas att jag aldrig får någon användning för de men tyvärr så vet man aldrig. Så det är ju bra att kunna. Efter skolan så träffade jag min älskade bror Andreas, vi åkte ner på Amandas och åt lite mat. Vi satt där 2 timmar och pratade. Blir alltid lika glad när jag får tid med dig. Men nu siter jag hemma och kikar på "vem vet mest" och funderar på att ta en dusch.

hmm..

Jag kom och tänka på en sak. Det är mindre än två veckor kvar innan jag åker till England. Och för de som inte vet så ska jag åka dit och praktisera. Vi ska till en stad som heter Newton Abbot. Där ska vi bo hos värdefamiljer. Jag ska bo i samma värdefamilj som både Fredrik och Elin och det känns väldigt bra! Jag ska jobba på ett stort dagis som ligger nästan mitt i Newton Abbot om jag har förstått de hela rätt. Men a det jag ville komma fram till är att även Alex Pettyfer bor i England. Så jag ska tillbringa 3 veckor i samma land som Alex, och de måste ju innebära att vi ska träffas. Ja jag måste nog komma på något bra sätt att få kontakt med honom ;) haha! Ne men jag tror att England kan bli riktigt bra, fast jag börjar gruva mig riktigt mkt nu för jobbet och Engelskan. För dem som känner mig rätt bra vet att jag verkligen suger på engelska :( Men det är väl därför det är nyttigt för mig att åka iväg. Men a som sagt så kan jag ju inte åka till England utan att träffa Alex så jag måste klura ut de där på nått sätt haha


Mysig helg

Det blev en lugn och skön helg.

Fredagen: Den tillbringade jag tillsammans med Britta. Vi gick till Dackås och fikade, satt säkert där 2 timmar och pratade om allt mellan himel och jord. Det är så skönt att få prata ut ibland. Sen begav vi oss hem till mig och där la vi oss i sängen och åt godis och drack dricka. Det var väldigt mysigt. Vi var även ut på ett litet äventyr på kvällen, då vi träffade många trevliga människor :)

Lördagen: Britta sov kvar hos mig så vi låg kvar i sängen till kl 2 kanske, på den tiden kollade vi lite på skidor och även på filmen Wild Child. Då fick jag se min älskade Alex Pettyfer igen, och kan lova att han fortfarande är lika vacker :) Sen åkte vi hem till Friggesund, men där blev jag inte kvar så länge innan jag åkte vidare mot Delsbo. För min Joakim kom hem från Rumänien då så jag åkte hem till honom. Vi tillbringade lördagen tillsammans och den blev verkligen mysig. Har verkligen saknat honom. Han gav mig 3 par örhängen som han hade köpt där nere i Rumänien. Tack Joakim :)

Söndag: Sov hemma hos Joakim, så jag har varit med honom hela dagen. Vi har tagit de lugnt och bara haft de skönt. Men sen åkte jag på min första träning sen jag kom hem från Colombia och det är väl typ 3 veckor sen, och det var riktigt kul faktiskt. Att få träffa alla igen och de nya tränarna som vi fått. För vi ska nämligen slå ihop Delsbo och Näsviken så nu ska vi bli ett lag. Så våra nya tränare är Näsvikens tränare. Och om någon undrar varför jag inte har tränat på dessa veckor är det för att jag har en spricka i foten. Eller jag har haft en iaf men den gör fortfarande ont i bland. Men nu är jag redo för att börja träna igen :) Det ska bli roligt. Men just nu sitter jag hemma i soffan hos pappa och vi ligger och kikar lite på Beck.

Godnatt allesammans!

New York

Jag saknar tiden i New York, tänk om man ändå kunna spola tillbaka tiden. Då skulle jag vilja spola tillbaka till Colombia och till New York, shit det skulle vara så himla skönt! Att kunna springa runt på Manhattan och shoppa, att gå på time square eller att åka upp i Empire state building på kvällen och se hela New York. Fast mest av allt saknar jag nog alla underbara människor som jag fick chansen till att lära känna :) Jag har så otroligt många fina bilder sen New York men de får komma upp en annan dag. Är det en stad jag verkligen kan rekomendera så är det New York, den var stor och häftig men även charmig och mysig. Skulle gärna åka tillbaka och spendera
lite mer tid där för det finns så mkt mer att se.



Här hittade Rasha, Ellen och Jag Frihetsgudinnan!



Eller a tydligen var de fel ;) Det fanns ju även en större frihetsgudinna. Så vi tog oss även en titt på den större damen, hon står där bakom mig och glassar.  Vi nöjde oss med att se frihetsgudinnan på avstånd.



Vi var ju självklart upp i Empire state building också, och det var så sjuk snyggt kan jag lova. Tänk dig att se typ hela New York uppifrån när det är kväll och mörk med miljoner ljus och lampor. Tyvärr blev inte bilderna dom bästa så vi tar den här i stället :)



New York är en STOR stad, både på bredden och på höjden.  Som sagt rekomenderar jag New York för er som vill till en stor stad. Och att bo mitt på Manhattan var inte fel kan jag säga, hur ballt som helst!

Det kommer kanske fler bilder sen time square och allmänt på manhattan. När vi var där besökte vi många häftiga affärer det finns ju ett ganska stort utbud om vi säger så.
En häftig affär var t.ex. Victoria Secret skit fina underkläder kan jag lova.
Det var väldigt kortfattat om min underbara tid i New York. Och tack alla som gjorde den





Vänskap

Det finns en blomma
vit som snö
den kan ej vissna
den kan ej dö
Den blomman känner du nog igen
evig vänskap kallas den



Britta bästastevännen Persson
Är det någon jag aldrig  vill förlora så är det dig vännen, lova mig de ? men vi får lova varandra att inte vi glider ifrån varandra även fast jobb och utbildning kan sätta sig lite ivägen. Det finns så otroligt mkt vi har planerat tillsammans, tänk om våra drömmar ändå kan gå i uppfyllelse. Vad som än händer får du inte lämna mig. Du är bland det viktigaste för mig! Älskar dig min älskade kusin.


Frida

Kvinnonamnet Frida är ett fornnordiskt namn som är bildat av ordet fridh som betyder "skön och älskad"


Idag har jag namnsdag. Det är namnet Frida och Fritiof idag. Inte för att namnsdagar är någonting speciellt som man firar men det är ändå lite kul. Jag har faktiskt namnsdag tre gånger om året vid namnen Frida, Astrid och Maria. Och idag är det namnet Frida. Dom ända som har uppmärksammat mig och firat mig när jag har namnsdag är min älskade farmor och farfar. Även i år fick jag ett fint kort av farmor, det var en bild på mig sen jag var ca 1 år och farmor hade skrivit "redan här visar du din styrka och mod". Tack farmor


Fasters älsklingar

Faster Frida har tillbringat den störta delen av dagen med sina små älsklingar. Zeb, Steffo och Tuvali. Varje gång jag är med er utvecklas jag nog som människa, vi kan lära oss så mycket av varandra och ni är så underbara. Önskar jag fick möjlighet att träffa er varje dag. Idag har vi iaf lekt jätte mkt, t.ex. kurragömma :) sen har vi lekt med alla era brandbilar, helikoptrar och rallybilar med. Ne men det blev en bra dag med er, har nästan inte träffat er sen jag kom hem från Colombia. Så det var skönt att få leka av sig lite :) Nu ska jag krypa i säng så jag orkar med morgon dagen!


Gud som haver barnen kär,
se till mig som liten är.
Vart jag mig i världen vänder
står min lycka i Guds händer.
Lyckan kommer, lyckan går,
den gud älskar, lyckan får.

Berättelse

Vad är det du döljer för mig ? Vem är hon skrek jag till honom. Han gav mig sina sorgsna hundögon och jag föll ihop av gråt, det får inte vara sant. Jag kände hans varma hand smeka över min rygg, tänk om jag ändå våga ta modet till att bara rygga bakåt och få han att inse sitt fel. Men hans hand var så mjuk och len, tänk om dessa händer alltid ville smeka min kropp. Tankarna snurrade inuti mitt huvud och jag väntade på hans förlåtelse, men han gav mig inte ett ljud. Liggandes på golvet vände jag långsamt mitt ledsna ansikte emot honom. I ögonvrån såg jag skymten av en tår som föll ner för hans kind. Tanken av att möta hans blick gjorde mig alldeles stel. Vad har jag gjort för att förtjäna detta sa jag med en varsam röst. Sakta kände jag hur allting blev mer otydligt och jag kastade mig upp ur sängen. Kallsvettig och alldeles blöt. Jag kände att ilskan fortfarande strömmade igenom mig, men tack och lov var det bara en dröm.

Ja denna OTROLIGT braa berättelse är skriven för Markus, för jag lovade han en liten berättelse ;) Det var meningen att jag skulle skriva en saga men den blev så barnslig så det skippade jag haha. Så jag bjuder istället på en liten aaa jag vet inte riktigt vad är det. Den tog hela typ 3 minuter att skriva så jag hoppas du är nöjd med den nu Markus :P Jag vtt att det är tråkigt när de slutar med att allt är en dröm men jag får väl ändra slutet en annan dag när jag har lust att lägga ner lite mer tid på den.

Annars har det varit en vanlig måndag. Jag sov hemma i Friggesund i natt. Fick åka bil in med Gun i morse och började kl 8, har bara haft matte, och barn och ungdomssjukvård men slutade inte fören kl halv 3. Efter de jobbade jag och Markus projektarbete och sen blev det en Pizza på Amandas. Nu ligger jag hemma och väntar på Anders för vi ska åka och träna lite.

Ps. Jag saknar dig JockePocke <3


Söndag

Mors lilla lathund sa: Du må tro, jag jobbar bra, fastän vet du vad, inte just idag, jag gör det helst en annan dag.

Mors lilla lathund sa: Ingen kan så bra som jag, men tycker du som jag, tycker du som jag, så gör jag det en annan dag.

Tra-la-la-la-la-la, i morrn ska jag knoga hela dess långa dag, ja, oj, oj, oj, vad jag ska gno. Ja, för ser du, därför så måste jag ta det lite lugnt idag, jo, för just idag mår jag inte bra, jag gör det helst en annan dag. Tra-la-la-la-la-la, i morrn då ska jag knoga hela gusslånga dan, ja, oj, oj, oj, vadjag ska gno! jo, för mors lilla lathund sa: Ingen kan så bra som jag men tycker du som jag tycker du som jag, så gör jag det en annan dag.


Typ så känner jag mig idag ;) Jag klev upp kl 09.00 gick ner till pappa och soffan och la mig där. Sen låg jag där till kl 18.00 då jag klädde på mig och gick till syster för att hämta mina saker som jag lämnade där igår, efter de så gick jag hem och satte mig i soffan och där sitter jag fortfarande. En väldigt lugn men skön dag!


Alla hjärtans dag


14 Februari
Idag är det kärlekens dag. Det är nu man ska ta chansen till att visa sin älskade hur mycket man tycker om dem och hur mycket de betyder för en. Har man inte vågat berätta förut är det en perfekt dag för att göra det nu. Jag tycker att alla är värda en tanke denna dag, bara en kram kan betyda så enormt mycket. Själv ska jag snart åka till min mor och äta lite mat med henne, Jan, syster, Elina och Jonas och det ska bli mysigt. Fick precis två choklad hjärtan
av pappas Gun och de var snällt :) Sen vill ja önska alla mina vänner en underbar alla hjärtans dag, och ge er alla en puss och en kram <3




Fakta om Alla Hjärtans Dag

Den äldsta traditionen som kan kopplas till Alla Hjärtans Dag är ett hedniskt firande av våren - en fruktbarhetsrit - i Romarriket under första århundradet e Kr. Då Romarriket blev kristet ville man få bort den hedniska stämpeln och började därför att fira Alla Hjärtans Dag till minne av ett helgon istället. Sankt Valentin var en kristen präst som levde på 200-talet. Vid denna tid var det strängt förbjudet med giftermål i Rom, men Valentin vigde älskande par i hemlighet. Han fängslades och den 14 februari år 270 halshöggs han. 200 år senare blev prästen helgonförklarad och därmed älskande pars skyddshelgon ! Under medeltiden spred sig traditionen till Nordamerika. Idag präglar amerikanskt inflytande hjärtedagen och i USA är Valentine's Day en mycket stor kommersiell högtid. I Sverige slog Alla Hjärtans Dag igenom under 1980-talet och anammades som tradition. Det finns ingen motsvarighet till firandet i äldre svensk folktradition.


Tears in heaven


Would you know my name
If I saw you in heaven?
Would it be the same
If I saw you in heaven?

Vissa dagar känner man sig mer ensam än andra.
Jag saknar dig Johan Lindkvist min älskade vän <3

In love

Im in love,


Det knackar på min dörr, jag går fram och öppnar den och där står du. Världens finaste och charmigaste kille, Alex Pettyfer.

Eller vänta lite det var bara en dröm, tänk om det ändå kunde vara sant.. im in love.. Jag måste finna dig jag vill dela mitt liv med dig och föda dina barn. Okej riktigt så är det kanske inte men jag har verkligen upptäckt en av världens finaste och charmigaste kille kan du inte bara komma hit och knacka på min dörr. Förlåt Joakim men vi kan dela på honom eller hur det blir väl bra?!

Jag har sett en film som heter Wild Child och den var faktiskt väldigt bra. Jag tror att de flesta killar skulle säga emot mig för det är en tjej film om vi säger så. I filmen finns de en otroligt fin kille och gissa vad han heter, ja just precis han heter Alex Pettyfer. Och det bästa med hela den här historien är att han är 90:a, va det måste bara innebära en sak och de är att vi är gjorda för varanda.



Och en stor PUSS till min underbara pojkvän med [v]
 Du vet att du är bäst :)


Filmtips; Seven pounds



Seven pounds
Det är verkligen en film jag kan rekomendera, bland de bästa filmer jag någonsin sett.
Den är helt oslagbar den ger en skratt, tårar och en rejäl tankeställare.
Kan ju säga att det även är ett stort plus att Will Smith är hur snygg som helst och har ett underbart leende.

En liten recension om filmen:

Ben Thomas är en man som till en början verkar leva ett ganska så flott liv.
Han bor i ett stort hus precis bredvid havet, har dyra kläder, fin bil, etc

Men Ben Thomas tänker ta självmord. Han har djupa skuldkänslor för saker han gjort tidigare i sitt liv.
Så innan han dör så bestämmer han sig för att hjälpa sju stycken människor, han vill betala tillbaka,
han vill förändra dessa människors liv till något bättre. På vägen träffar han en ung kvinna med hjärtproblem,
de blir kära och hans plan att ta självmord känns svårare att genomföra.
©http://www.filmstar.se


Framtiden

Ny dag med nya möjligheter.

Ja fast min dag består av plugg plugg plugg. Det är inge roligt att vakna på morgonen och gå till skolan och när man äntligen kommer hem så måste man ändå plugga! Men jag ska inte klaga för snart är skolan slut för alltid och då kommer jag att sakna den vilket fall. Jag ska erkänna att jag känner paniken komma smygande sakta men säkert. För hallå vad ska man göra när skolan tar slut då ? Det är en trygghet att gå till skolan varje dag och veta vad som väntar en. Men snart så har jag ingen skola att gå till och jag kommer säkert tappa kontakten med många av mina nuvarande vänner. Men frågan är ju vad man ska göra efter skolan ska man plugga vidare direkt ? Eller gå ut i arbetslivet ett tag ? Kanske sticka utomland och ha de bra eller att jobba som volontär ?  Den stora frågan är nu vilket av allternativen jag ska välja.


En liten tillbaka blick från Colombia

Ja första inlägget i denna blogg.
Eftersom jag precis har kommit hem från Colombia så tänkte jag göra en liten sammanfattning om resan här på bloggen. Någon är kanske lite intresserad.

Jag och en klasskompis startade resan mot Colombia den 14 Januari, flyget gick från Arlanda kl 9 på morgonen och vi var framme i Colombia kl 9 på kvällen den 15:e svensk tid. Vi började med att sova första natten i Bogota och dagen efter fortsatte vi våran resa mot Leticia. När vi anlände till Leticia så åkte vi till kyrkan, som vi skulle bo i. Det första vi hade var ett möte där vi fick lite information om hur dagarna skulle se ut. Vi delades in i 4 grupper.

*Byggteam 1 - bygga en skola i Ronda
*Byggteam 2 - bygga en skola i Tipisca
*Sjukvårdsteamet - Vårat projekt
*Ett vatten projekt bla. rena vatten, brunnar
 
På mötet fick vi veta att vi dagen efter skulle börja våran resa ut till byarna. Vi skulle vara ute i 5 dagar. Så efter mötet fixade vi alla saker som vi behövde ha med oss. Som t.ex. hängmatta,myggnät,mat m.m.



På de 5 dagarna vi vistades i djungeln hann vi besöka och hjälpa 4 byar. De byar vi var i är: Tipisca, Valencia, Zaragoza och Rondha. Vi hade mellan 50-200 patienter på en dag och tempot var väldigt högt. Vi har till den största delen haft medicinska patienter som först ska vägas och mätas och sen fick de komma till en läkare där de utredde sina problem. Vi hade med oss två tandläkare så det har även varit många med tandproblem de flesta fick dra ut en del av sina tänder. De två största problemen här omkring är nog ryggproblem och diarré. Vi hann även med 3 mindre "operationer" under de här 5 dagarna:

Första: Skar upp lite på ena knä och letade efter en tagg
Andra: skar upp under foten och letade efter en fisktagg
Tredje: en svårare grad av svinkoppar, stack 3-4 hål i läppen och sen tröck ur all var och blod.


 





Ellen och jag med flera Colombianska barn, Här är vi ute och arbetar i en av byarna.



Jag och världens sötaste flicka :)



Här är tre flickor som står vid floden när vi skulle på djungel vandringen.
Den äldsta flickan håller i en Sengångare och det var ett väldigt fascinerande djur :)



De 5 dagarna i djungeln var en helt fantastisk tid både på gott och ont. Älskar verkligen Colombia det blev många skratt men även skrik och jobbigare stunder där ute.

De var lite kortfattat om den första veckan, Sedan den sista veckan tillbringade vi mer i Letica. Men vi gjorde några utflykter till andra ställen, som t.ex. en dag hade vi invigning på en av skolorna som bygdes. Vi har även haft en barnfest för de prostituerades barn.

Jag har iaf sett en Krokodil där nere sen har jag även sett spindlar och kakelackor, apor, papegojor, världens största råttdjur och en Gepard eller vad det nu var. Säkert fler djur med som jag inte kommer på :) När vi sov i byarna blev de hänmatta med myggnät. Allt var iaf helt underbart. Alla människor var verkligen jätte trevliga och tacksamma. Det var de 3 bästa veckorna i mitt liv!


Jag har ca 1400 bilder till som jag skulle kunna lägga in men de får bli en annan dag eller någon annan stans, är man intresserad kan man alltid kika med mig någon dag. Finns många fina bilder faktiskt :)


RSS 2.0