Zoey 1år

Idag har jag varit på barnkalas mitt ute i ingenstans. Det var Zoey som fyllde 1 år. Dom bor mitt ute bland alla sockerrör och jag tror att pappan i familjen jobbar inom sockerrörs industrin eller vad man nu ska kalla det. Det var ett ganska lugnt kalas om man nu kan säga att det är lugnt när de är så pass mycket barn där. Men det var i alla fall trevligt :)


Alex Pettyfer

Har precis kikat på Wildchild igen och a jag kan inte annat än att älska den filmen. Vet att den är lite töntig men det finns så många fina scener i den. Har kanske sett den 10 gånger, men det här var helt klart inte den sista. Den gör mig glad.
Vet inte om någon annan kan hålla med mig om det ;) ?


Frida och Linnea

Jag bjuder på en jätte ful bild, men vad är en blogg utan fula bilder ;) Igår hade vi verkligen en Frida och Linnea dag. Först var vi ensam över 3timmar mitt på dagen. Då Linnea var tröttare än någonsin men varför sova när man kan vara vaken liksom. Men det gick bra ändå. Sen på kvällen så skulle vi testa om jag kunna lägga henne inför natten och få henne och sova. Jag var faktiskt ganska nervös eftersom pappan hade misslyckats dom två senaste gångena för att det är typ bara mamma som gäller nu. Men jag gav mig sjutton på att klara det och allting gick utan problem. Så igår fick jag somna med ett leende på läpparna. Idag blir det en lugn fredag, så jag ska nog ut och springa lite ikväll. Det är även mulet idag så det passar bra att springa när det är svalare ute.


Skrivbordet

Tänkte bara lägga ut en bild på mitt skrivbord. Här kan ni se att jag har lite viktiga saker med mig som jag inte vill vara utan. Det fattas bara ett kort på Jocke, fast de finns ju i datorn! ♥

-Fotoalbumet som jag fått av älsklings Britta (:
-Två små super söta godisaskar som jag fick av Britta och Agnes (:
- Erik Grönwall skivan såklart!
-Min dator
-Min telefon
-Hårddisken med alla filmer


Ingen tomte i Österrike ?

Nu är det ett par dagar sedan jag skrev. Men det har egentligen inte hänt så mycket nytt här :) Men jag fick precis veta någonting nytt men intressant. Alla utan jag kanske visste det redan men visste ni att tomten inte finns i Österrike ? Alltså man firar inte jul med tomte där ? Det var verkligen nått nytt för mig, jag trodde att alla som nu firar jul firar den med tomte ? Men i Österrike finns det ingen tomte. Utan man firar med att typ jesubarnet kommer på natten med både julgran och julklappar. Det är typ en ängel som kommer ner och det är ingen som har sett den. Dom brukade tydligen hänga guld eller typ "änglahår" på granen och säga att titta vad ängeln har tappat. Alltså ur sjukt låter inte de :P Så på natten mellan den 23-24 så klär typ föräldrarna granen medan barnen sover. Ojoj och hur sen jul pyntet ut utan tomtar. Det är ett mysterium för mig.. Så dom vet inte riktigt hur dom ska förklara för Linnea när hon bli äldre. Eftersom mamman i min familj är från Österrrike och pappan är från Sverige. Men är dom i Österrike får dom väl säga att tomten inte har tid att komma till alla länder utan då hjälper jesubarnet/ängeln till i stället eller tvärtom. Men för mig kom det som en chock att tomten inte fanns där ? Erkänn att ni måste hålla med mig om det ? Eller ?

Ja det kommer ta tid för mig att smälta det här jag får nog sova på saken och försöka att föreställa mig en jul utan tomte.

Annars en ganska lugn dag, eller a egentligen inte. Vi har varit ute och handlat ungefär hela dagen och varit på olika affärer. Solen har vilat sig idag och gömt sig mellan molnen så det har varit väldigt behagligt ute :) Vi har även tagit en kvälls promenad och sen ett dopp i poolen. 

 

Lime key

Idag har vi varit ute några timmar på en Ö som heter lime key och där var det verkligen super fint :) Alltså det var en super liten och mysig ö. Blått fint vatten och en vit strand. Vattnet var så där perfekt varm att man precis blir lite avkyld när man kliver vi. Trodde dock att jag skulle bli uppäten av två pelikaner. Alltså det var lite stenigt på vissa ställen så då skulle jag gå ut på ett ställe där det var fint och bra men då kommer det två pelikaner störtandes och dyker ner precis där jag ska gå ut. Fy dom är riktigt stora faktiskt. Men a efter mycket om och men så bestämde dom sig för att prova fiske lyckan lite längre bort och då vågade jag mig ut igen.

Vi satt och pratade lite om att dom flesta Jamaicaner faktiskt inte kan simma här. Tydligen har dom lite det tänke att havet har man till för att fiska i. Och sen liksom varför simma när man kan åka båt :P hha! Ja men i alla fall så säger Calle appropå ingenting att ja men till och med fiskarna är dåliga på att simma här det är många av dom som inte kan det heller. Alltså jag och Verena skratta som bara den, och sen säger jag. VA kan inte fiskarna här simma ? Men självklart menade Calle fiskegubbarna som fiskar fisken. Men alltså allt lät så himla roligt. Kanske inte låter så himla roligt men tror ändå ni kan tänka er ^^ Jag tyckte de va as kul!

Annars en lugn och fin dag. I morgon väntas tydligen "eftermidags kaffe" eller vad vi nu kallar det hemma hos Calles tyska arbetskollega. Kan bli trevligt :)

Jag bjuder på "den där Mary frisyren" och skuggan ;)
Ps. mitt nya ord är "super" använder det hela tiden. Godnatt!
 


Stålt

En väldigt stålt Frida sitter här nu. Jag har lyckats tagit mig runt 4km på golfbanan med Calle för bara ett litet tag sen. Det var länge sedan jag var ute och sprang nu. Men förhoppningsvis blir det ändring på det. För idag har jag införskaffat mig ett par nya löparskor. Så nu har jag ingen bortförklaring längre ;) Ja nu är det bara att se upp Usain Bolt för nu har du en konkurent!

Annars en väldigt lugn dag. Eller jag och Verena stack och shoppade lite. Det fick bli skorna och två stycken Linnen. Mycket bra :) Och vet ni vad jag mer har gjort. Jag har pratat med Camilla och vi såg varandra i webbkameran, cooolt va! ♥ Jag tyckte i alla fall om det. PUSS på henne!

Jag jobbar också

Idag har det varit full fart precis hela dagen. Jag följde nämligen med Verena och Linnea på babygruppen idag. Och herregud säger jag bara barn över allt och mammor som pratar. Men det var riktigt trevligt, absolut :) God mat och nya människor. Alla verkade super snälla. Så där var vi i flera timmar och dom bodde super fint. Försöka att knäppa på deras utsikt men det är lite svårt att få det fint på bild men ska ändå lägga upp så att ni får se.

Men nu är vi hemma och ska snart äta tacos som jag ser fram emot JÄTTE mycket faktiskt. Ska bli riktigt gott. Jag känner mig även duktigt som fick Linnea att somna och sova lite nu före maten. För det har vare jätte svårt för henne att få ro i kroppen nu ett par dagar för att kunna sova lite. Men nu sover hon äntligen :) Kommer lite bilder från dagen


Värme

Hej igen :) Här nere är det full fart. Eller ne inte direkt jag kan ju inte påstå att jag jobbar ihjäl mig precis. Men jag klagar inte för vi har det i alla fall jätte bra. Jag var precis ner till "centrum" själv för första gången och jag kan säga att aldrig mer före klockan 4 på eftermiddagen för innan dess har du flytit bort innan du är hemma igen :P Men under min tur ner på ca 30 minuter så hann jag få ett nytt nummer. Alltså jag försökte verkligen säga nej och sa att jag inte hade någon mobil men han tyckre att jag behövde hans nummer i alla fall så jaja det skadar väl inte. Alla är trevliga här nere i alla fall, dom jag har träffat på hitils i alla fall, fast dom är ju såklart lite socialare än alla hemma och lite mer rakt på. Men de är bara att le och se glad ut så brukar dom vara nöjda.

Dom här dagarna har det inte hänt så mycket faktisk, det har varit väldigt lugnt så det finns inte så mycket att skriva. Det finns en golfbana precis bredvid vårat hus så efter klockan fyra så tänkte jag ta med Linnea och gå på en liten premenad runt om där. För det är väldigt fint och lätt gått där. Skönt att få lite luft och röra på sig :) Vi gjorde det igår kväll med och det var super skönt. Knäppte lite bilder på golfbanan igår men har inte hunnit lagt in dom ännu så får göra det vid ett senare tillfälle så att ni får se hur det ser ut :) Hoppas allt är bra med alla där hemma. ♥


Pelikaner

Igår blev de till att packa väskan för att åka till stranden. Det tog ca en timma att ta sig ut till stranden men den här gången var det fin väg så det var ingen fara. Dom förvarnade mig att det inte var den finaste stranden utan att den var lugn och skön men inte en typisk västindisk strand. Men när vi kom dit så var sanden kritvit och den var lång och fin. Vattnet var dock inte klarblått eftersom det blåste väldigt mycket men jag tyckte verkligen att det var jätte fint. Fast dom sa om man har sett dom andra “paradis” stränderna så är det här ingenting. Men jag var nöjd i alla fall. Det var skönt att få några timmar i solen. När vi åkte hemåt så åkte vi in på en fiskemarknad och den var inte så fräsch om vi säger så. Alltså fisken var ju bra för den låg i lådor med is. Människor kom fram med stora levande humrar och höll framför ansiktet på en och sa att man skulle köpa dom. Det var 50 personer på en liten plats som hade sina små stånd och alla skulle sälja till en. Det gick getter och hundar över allt och det var fullt av pelikaner som sväva ovanför en och väntade på fiskrester.  Okej de kanske låter bättre än jag tyckte. Men vi kommer säkert åka dit igen eftersom fisken är billig där. Lite häftigt att dom har pelikaner här faktiskt. Dom ser inte ut som på tv utan dom är mycket mer brun här :P  Sen på kvällen så blev vi bjuden på middag hemma hos två sydafrikaner. Så vi satt 2 sydafrikaner, 2 Engelsmän, 2 Svenskar och 3st från Österrike vid ett bord och åt och pratade. Jag sa inte mycket faktiskt men det var trevligt att lyssna på allt prat.


StrawbarryHill

I fredags eftermiddag tog familjen med mig upp på et berg som kallas StrawberryHill. Innan vi åkte upp varnade dom för att det var väldigt krokigt och smalt. Men shiit säger jag bara det var verkligen otroligt vad det svängde. Det tog väl ca 5 minuter av åkt turen innan jag hade blivit åksjuk. Och det tog ca en timme dit tror jag. Det springer lite hundar var stans och det går människor på båda sidorna av vägen. Sen om man får möte på vissa ställen så är det bara att börja backa ner för berget. Kan ju tillägga att vägräcken inte verkar riktigt ha kommit hit. Men som Verena sa man åker ju bara ner en gång och sen är det över. Haha dom har värsta fula saken för sig här nere det är nämligen så att man tutar alltid. Man är ju van vid att folk tutar mer i andra länder men här är det verkligen hela tiden för varje gång man kommer i en kurva och ska svänga så tutar man. Eftersom vägen är så smal så varnar man att här kommer jag och typ “sakta ner farten och ta inte ut svängen för då krockar vi” Ne men det är verkligen en liten livförsäkring att tuta innan man svänger haha. Ja men tillbaka till Strawberry hill, kan säga att det var otroligt högt och vackert där. Har nog aldrig sett någonting liknande. Knäppte lite bilder men solen låg så knepigt så dom blev tyvärr inte så bra. Där upp fikade vi och bara kikade på utsikten. På vägen ner igen när det var mörkt lyckades ja ta någon bild över hela Kingston. Annars en bra dag!


Linnea

Nu har det tagit några dagar igen innan jag kunnat skriva. men snart har vi trådlöst och då blir de enklare :) Just nu sitter jag med Linnea i knät och hon leker med en vatten flaska. Hon var inte riktigt nöjd med att ligga ensam på golvet och leka. Men annars är hon jätte duktig på att leka själv. Jag är en jätte stolt Aupair just nu ;) haha nerå men igår testade jag att lägga henne och sova och se hur det skulle gå och allting gick jätte bra. Hon somnade nästan på engång i min famn och sen fick jag även komma och hämta henne när hon vaknade. Och hon var lika glad för de och låg och flinade i sängen. Hon måste verkligen vara världens gladaste unge och de känns skönt. Just nu är jag ensam hemma med henne för mamman är och handlar och tar en fika hos en kompis. Så vi testar och ser om allting går bra och de gör det en så länge.

Annars idag är det ju bara fredag och det innebär att Calle slutar tidigare på jobbet och vi får väl se om vi hittar på någonting speciellt ikväll. I morgon om det blev fint väder ska dom ta med mig till en strand och sen till en fisk marknat. Stranden var inte en typisk västindienstrand men den låg i närheten och var lugn och skön sa dom :) Så jag hoppas verkligen på sol i morgon. Annars får vi bara ta det en annan dag.

Igår pratade jag med mamma i telefonen och de var väldigt skönt. Det är lite knepigt med tiden bara eftersom hon är i Thailand och det skilljer 12 timmar mellan oss. Alltså 12 timmar är jätte mycket. Klockan var 6 på kvällen här medan den var 6 på morgonen där. Hoppas dom har det bra där med. Pratade även med pappa nyss och det var lika skönt att få höra hans röst. Vi pratade nästan i 20 minuter :)

Ne nu ska jag fortsätta att leka med lill fia här och se om hon börjar bli hungrig :) Hoppas allt är bra med er där hemma och det är bara att skicka ett mail eller ett sms för de gör mig väldigt glad! Kramar från Jamaica!

 

Jamaica

Nu är jag här :D äntligen. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja faktiskt för jag har fått så otroligt många nya intryck dom här två första dagarna. Just nu sitter jag ensam hemma för att mamman i familjen är iväg på till sin mamma grupp som hon har varje onsdag förmiddag. Så nu har jag ett par timmar att sitta vid datorn eller att göra någonting annat. Vädret här i Jamaica är för mig väldigt varmt eller det är skönt. Det ligger nog lite över 25 grader och är som en svensk sommardag :) Solen kommer och går. Januari är inte den varmaste månaden här nere. Men jag tycker att det är super skönt.

Haha jag måste bara säga att jag skrattar hela tiden när jag sitter vid datorn nu, det tog mig ca 10minuter innan jag lyckades logga ut från skype, och att göra massa små saker är helt umöjligt. För det är ju så att mamman är från Österrike och det innebär att ALLT står på tyska :P Vissa saker är väldigt lätt eftersom ikonerna är lika. Men andra saker är omöjliga. Jag har just kommit på att tyska låter väldigt fint. I alla fall när hon pratar :) För dte gör hon nästan hela tiden med Linnea. Men som tur är pratar hon Svenska med mig ;).

Ja men tillbaka till det andra. Igår var det min fösta hela dag här nere i Jamaica. Dagen bara flög förbi och jag vet inte riktigt vart tiden tog vägen. Vi var ute på en liten rund vandrig där dom visade mig vart lite affärer låg och så. Sen gick vi även hem till en tysk kompis och fikade där. Shiit ja kan ju bara säga att det är lyxigt här :P Kompisen hade super fint och en egen pool. I hennes "bostads område" var det super fint :) Många stora fina hus och fina trädgårdar. Om vi säger så här, i Kingston där jag bor är staden uppdelat i två. "uptown" och "downtown" och det är lika som rika och fattiga. Vi bor i uptown, och det är ungefär ju högre upp man bor på berget ju mer pengar har man. Jaja men det i alla fall jätte fint här där vi bor.

Jag ska inte utråka alla som läser utan skriver vidare vid ett annat tillfälle och berättar lite mer, om 1-2 timmar kommer familjen så nu ska jag antingen passa på att vila mig lite för jag är fortfarande trött efter tidsskillnaden. Ska försöka att ladda upp lite bilder. Ciiaaao. PUSS från underbara Jamaica. Ps. Igår var det jordbävning här, läskigt va ? ärligt talat så kände vi ingenting hemma men på en av deras kompisars jobb skakade de som om man satt i ett tåg. Jaja vi hoppas väl att de inte blir nå mer!


Usain Bolt

Frida Canebro nu är nu redo att bli bästa kompis med Usain Bolt. Ne men nu är allting klart inför min resa. Jag vet att jag är tjatig men jag ser verkligen fram emot det här. Nu får jag slå två flugor i en smäll och lära känna nya människor och ett nytt land :) Idag fick jag en mailadress till en svensk tjej som har bott nere i Jamaica några år. Tyvärr är hon inte kvar där men det kan betyda mycket att få prata lite med henne och se hur hon har haft det där. Kanske hon kan komma med lite tips och råd :) När jag kommer fram till Jamaica så ska jag leta efter en bil med gul registreringsskylt. Men jag känner nog igen pappan i familjen. För det är nämligen han som ska hämta mig där :) Ja ne nu ska jag åka till Jocke ♥
  


Kramar

Igår var jag som sagt med dom här två brudarna och de kan inte vara annat än bra ♥ Det var dock väldigt jobbigt att säga hejdå till dom båda. Uscha vad jag hatar sådant alltså. Än så länge har jag inte tänkt på att jag ska åka så väldigt mycket. Det som är jobbigt är att säga hejdå till alla, gruvar mig som bara den tills i morgon bitte då jag måste krama om Jocke och åka ifrån honom :( ♥ för annars måste jag säga att allt känns väldigt väldigt bra :) Nästan så att jag letar efter resfebern nu som borde pulsera runt i kroppen.
  


PUSS på CAMILLA och AGNES! ♥


PUSS

Idag ska jag vara med Camilla, vi ska gå lite på stan och fika och så :) För vi måste passa på att vara med varandra nu inna jag åker, ucsha vad jag kommer sakna henne :( Men vi har lovat varandra att skåla någon gång över msn och så ;) haha. Du är en av dom ja kommer sakna mest. Även att griisen nog ska vara med oss idag på stan. Får snart ett sms där det står om hon ska vara med. Vi har inte så mycket planerat inför dagen men det kommer nog bli bra :) Det var meningen att vi skulle åka till Kajvall och åka lite madrass och pulka men då är det stängt för att det är för kallt :( inge roligt. Fast jag hade nog inte klarat av att åka i denna kyla jag heller haha. Ja nu fick jag sms av Agnes och hon ska vara med. - Grymt sa grisen!


Dom här två är allt för bra (: ♥


4 dagar till Aupair jobb i Jamaica

Ja men nu börjar det närma sig avgång. Om tre dagar åker jag mot London och om 4 dagar åker jag till Jamaica. Packningen är snart klar det är bara lite kläder som är i tvätten som ska packas ner och sen är jag nog klar. Jag ser verkligen fram emot att åka nu :) Det börjar kännas att jag kommer att sakna alla här hemma. Fast jag tror att det kommer att gå jätte bra. Bara jag kommer dit :) VI får väl se. Just nu sitter jag och kikar på bilder sen jag och Britta var i Turkiet och jag längtar verkligen tillbaka. Oj vilken vecka vi hade där nere :)
 



Här har vi två sidor av Jamaica. Jag kommer ju att bo i Kingston så för min del kommer det ju inte vara dom vita stränderna som jag ser när jag kikar ut genom förnstret. Men en pool och en varm sol duger bra. Tror att jag kommer att få uppleva mycket där nere! ♥


Evelina

Ikväll ska jag och Evelina på bockarna är det tänkt, fast det beror helt på om vi lyckas hitta någon skjuts hem i natt. För om vi inte gör det så skiter sig hela idén. Men aja vi ska nog lyckas skulle jag tro det borde inte vara några större problem :) Vi får leta vidare. Är det någong som kör ikväll och läser detta så kan ni väl skicka iväg ett sms till mig. Nu ska jag försöka få upp värmen i kroppen men det är inte allt för lätt. Kan ju meddela att vi hade -30 grader i Norrbo och det tycker jag är oacceptebelt. + att min bil startar inte. VÄDIGT KUL!


Tuvis Zeb och Steffo

Det var super mysig att träffa mina små älsklingar ikväll. Tuvis har blivit så otroligt stor :) Glömde ju tyvärr kameran hemma!


Lilla julafton ?

Om någon timme åker jag hem till bror Andreas och träffar honom och barnen. Det ska bli så skönt för nu var det väldigt längesen man fick träffa dem.Och jag längar efter dem! Så nu ska jag och mamma ta med alla våra julklappar dit. Vi ligger ca två veckor efter men det är väl bättre sent än aldrig :) tyvärr har jag kameran i Norrbo så blir nog inga bilder. Om inte mamma var smart och tog med den  i morse :P men vi får väl se hur det blir!

 

Diamanten

Nu har jag och Jocke precis spelat Diamanten och jag vann 2/2 ;)
sen slutade vi för han tyckte inte dte var nå roligt länge ^^


Frida och Jocke

Trött tjej som har lyckats hållt sig vaken hela dagen utan att sova nå middag. Men det är nog pappas förtjänst att jag har hållt mig vaken eftersom han drog med mig både till Delsbo och Hudik idag. Det var väldigt bra för nu har jag köpt lite mer saker inför resan bland annat en till adapter utefall jag vill ladda två saker samtidigt. Sen lite mer smått och gott som jag troligtvis behöver. Men nu ska jag åka hem till min kära pojkvän och sova där :) ♥
 


Förberedelser

Shit det är redan måndag hur fort är det tillåtet att tiden går egentligen ? Jag har ju så mycket saker som jag skulle behöva fixa innan jag beger mig mot varmare klimat. Att packa en resväska för att vara borta i en vecka kan vara lite klurigt. Men att packa för 4månader är mysterium. Eller egentligen är det inte så stor skillnad har jag märkt, jag kan ju faktiskt tvätta där borta så kläder behöver jag inte massor utav men det är andra saker som jag behöver. Jamaica är inte det billigaste landet så det är lika bra att köpa det mesta och ta med sig innan man åker. Jag tror att det är ungefär samma priser där som hemma men utbudet är nog inte detsamma. Shit kan ni fatta att om en vecka den här tiden svensktid är jag i Jamaica hos en främmande familj och ska ta hand om deras lilla dotter. Jag ser verkligen fram emot det. Jag har haft drömmar om att få åka iväg som upair nu i många år och nu om en vecka så gör jag det. Jag verkar få en underbart snäll familj med unga föräldrar och ett barn :) Tyvärr kan jg ju inte veta helt säkert fören jag är där men änså länge har jag fått ett bra intryck av dem. Nu ska jag ta och skriva ut alla mina tåg,buss och flygbiljetter så jag har allting klart! Skriver lite mer information om resan senare om det är någon som är intresserad :) 

Avatar

Nu har vi precis varit och kikat på Avatar. Vet inte riktigt vad jag ska sätta för betyg eller vad jag ska skriva om den. Så jag sover på saken och ser vad jag tycker när jag vaknar :)


Lördag

Världens lugnaste lördag, nu ska jag krypa ner i Jockes famn och somna för natten ♥

Rasha

OJ vet ni var jag gjorde igår ? :) Jo jag pratade med Rasha i telefon. Om två veckor är det ett år sedan vi pratades vid för första gången. Och det som är sorgligt är att vi inte har pratat med varandra i telefeon sen vi kom hem från Colombia. Men igår kände jag att det var dags och ringde henne :) Vi pratade kanske i 20 min, eller nu kanske jag överdriver men rättså länge i alla fall. Och det var så kul att höra hennes dialekt igen. Kan ju säga att du låter precis som Sanna i Robinson ;) men du håller nog inte med mig haha. Men tack för samtalet det var verkligen kul :)


Bilden är tagen på en resturang i Brasilien :) ♥ Saknar!


Nyår

Gott nytt år. Själv var jag i hudik igår hos Malin Cedermark och åt middag med lite tjejer :) väldigt trevligt. Sjöng singstar gjorde vi med och det är alltid lika kul. Sen fortsatte vi mot staden och där var det inte lika kul. Men det blev väl en helt okej kväll, men dock inte så lång känns det som. Det blev väldigt lugnt på slutet. Har lite fler bilder än dom här men vi får se om jag orkar ladda upp dem senare :) Hoppas att 2010 blir ett bra år! ♥


RSS 2.0